User Registration

or Cancel
Ora: 5:49

 

    Trebuie respectată adâncimea de arat. Adâncimea arăturii este determinată de structura și textura solului, grosimea stratului fertil (arabil), tipul de sol, umiditatea solului, starea culturală a terenului (îmburuienare, resturi vegetale), perioada de executare, și în primul rând de planta ce se va cultiva. În funcție de aceste criterii adâncimile de arat se clasifică în:

• Arături superficiale, care se execută Ia 15-20 cm, pentru culturile de toamnă ce se seamănă pe soluri ușoare, lipsite de buruieni, cu resturi vegetale puține.

• Arătură normală - se execută la 18-22 cm pentru însămânțările din toamnă.

• Arătura adâncă - la 22-30 cm pentru culturile ce se însămânțează în primăvară.

Am relatat aceste aspecte agrotehnice nu pentru a face o pledoarie despre cum să executăm prima lucrare a solului, cea de bază, aratul, ci din dorința de a da un semnal și a-i face pe toți cei ce execută în aceste zile aratul să analizeze ei cum lucrează, cum respectă aceste cerințe minime și să îndrepte cât pot, din ceea ce ei nu realizează.

 

    

 

Rate this item
(0 votes)
Read 5865 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]