User Registration

or Cancel
Ora: 5:10

Vizita de lucru a președintelui raionului în localitățile Ciobanovca, Geamăna Featured

VIZITA DE LUCRU A PREȘEDINTELUI RAIONULUI ÎN LOCALITĂȚILE CIOBANOVCA ȘI GEAMĂNA
Președintele raionului Ion VICOL a întreprins o vizită de lucru în localitățile Ciobanovca și Geamăna în scopul verificării lucrărilor efectuate, cu suportul financiar al Consiliului raional.
În s. Ciobanovca s-a vizitat șantierul unde sunt demarate lucrările de realizare a proiectului „Stația de epurare și canalizare” din s.Ciobanovca cu un buget de 3,7 mln lei. Datorită implicării active a dnei Valina Cușnir primarul al comunei și susținerii conducerii de vîrf a statului, proiectul a fost finanțat anul curent și obiectul pîna la finele anului va fi dat în exploatare, ce va duce la un nivel de trai mai comod și atractiv pentru locuitorii satului.
În urma discuțiilor au fost menționate careva impedimente în realizarea proiectului ”Drumuri bune-2”, graficul realizării nu se respectă, necătînd că unele lucrări au fost începute în septembrie în loc de octombrie 2020.
În s. Geamăna s-ă constată că dl Eduard Sturza primarul comunei, ține situația sub control și realizează lucrări de renovare și modernizare la majoritatea obiectelor sociale din sat și anume
- peste cîiteva zile va fi dată în exploatare grădinița de copii, dotată cu utilaj, mobilier și condiții de lucru cele mai performante pentru educația copiilor;
- s-a realizat proiectul ”Drumuri bune-2” pe o stradă care unește centrul satului cu drumul spre traseul internațional R2 s.Țînțăreni;
- s-a dat viață complexului cultural-sportiv cu două săli de sport moderne și performante.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ься
 
 
Last modified on Thursday, 22 October 2020 12:02
Rate this item
(0 votes)
Read 418 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]