User Registration

or Cancel
Ora: 5:56
Ai un costum popular, o ie, o cămașă tradițională, un bariz, o bondiță?
Atunci fii mândru și arată-ne cum știi să le porți în zile de Sărbători!
În perioada 22- 28 iunie, Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Anenii Noi lansează o Campanie de promovare a costumului tradițional în regim on-line, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular- sărbătoare marcată an de an printr-o impresionantă Paradă a Portului Popular în cadrul evenimentului binecunoscut de către admiratorii de folclor: Festivalul Național ”La Nistru la Mărgioara” desfășurat în s. Gura- Bîcului.
În anul curent, vom înscrie încă o filă consacrată acestei sărbători, dar altfel… Haideți împreună să punem în valoare acest tezaur al națiunii, spre admirația tuturor!
Pentru a participa la această provocare, Vă îndemnăm să vă puneți ii și cămăși tradiționale oriunde nu v-ați afla, acasă sau la serviciu, imortalizați momentul și plasați imaginile foto în comentariile acestei postări cu mențiunea #eumaportpopular!
Astfel, cele mai frumoase și inspirate ținute vestimentare vor fi apreciate de un juriu select, iar ulterior această colecție fotografică va fi reunită întru-n volum cu genericul ”Raionul Anenii Noi- cu drag de tradiții”.
Haideţi să scoatem din lada cu zestre a neamului nostru veşmintele strămoşilor noştri şi să le purtăm cu mândrie și demnitate de neam!!!
IMPORTANT: pentru a participa la concurs e suficient să plasați o singură fotografie, fie individuală, fie în grup (pentru colective) . Acestea trebuie realizate în perioada 22-28 iunie - săptămâna de promovare a Portului Popular (imaginile de arhivă nu vor fi acceptate pentru concurs).
 
Last modified on Tuesday, 23 June 2020 06:07
Rate this item
(0 votes)
Read 842 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]